Carturesti Verona - Bucuresti, Bucuresti

Data:
07/06/2014
Ora:
18:00
Locatie:
Carturesti Verona Bucuresti, Bucuresti
Share  - 

Steelborn Ana Barton Prospect de femeieSTEELBORN live@ Cafeneaua Carturesti Verona. Ana lanseaza o carte, noi lansam un trend: Literatura si rock-ul merg bine impreuna. Trebuie sa va convingeti sambata, 07 iunie, de la 18:00. Intrarea este libera, cartea este buna iar cafeaua calda. Hai!Editura Herg Benet si Libraria Carturesti Verona va invita sambata, 7 iunie, de la ora 18.00, la cafeneaua Carturesti Verona (la subsol), pentru lansarea cartii Prospect de femeie, debutul literar al Anei Barton, un volum de proza scurta aparut la editura Herg Benet, in colectia Radical din 5.


Alaturi de autoare, vor vorbi despre Prospect de femeie invitatii Marius Ghilezan, Horia Ghibutiu si Cristina Nemerovschi. Trupa Steelborn va sustine un concert live in cadrul evenimentului.


Prospect de femeie, un amalgam de fragmente de proza pe alocuri ironice, pe alocuri metaforic melancolice, aduce cititorului o autoare charismatica, cu un scris captivant si rafinat.


Ce este Prospect de femeie?


„Delicatete si forta, stihuri-volute si umor, uimitoare bogatie de limbaj si sensibilitate incandescenta, poezie-n proza si invers. Emotie. Sau o sinecdoca splendida. Trebuie nota de subsol?“ (Razvan Petrescu)


„Cine-a spus «Madame Bovary c’est moi» a fost destept. Asa e si scrisul Anei Barton: isi place, te excita si apoi te racoreste. Ramai, dupa lectura, cu senzatia de intilnire rara.“ (Ara Septilici)


„Ironic, dar ludic. Dulce, dar muscator. Brocat, delicat si cu un simt al detaliului precum o dantela frivolité. «Prospect de femeie» se ia pe nemincate, pe inima goala, caci o umple cu virf si indesat. Nu are contraindicatii, iar supradozajul este recomandabil pentru cord si neuron.“ (Petronela Rotar)


„Vine in literatura dinspre publicistica. Si o face in forta, cu o placere acaparanta a povestirii. Poseda stiinta fermecarii cititorului datorita firescului si lipsei de inhibitii. Ana Barton are toate atuurile unei scriitoare de exceptie.“ (Alexandru Petria)


Despre Ana Barton:


Fiindca am fost gimnasta pana mi-au calculat varsta osoasa si-au stabilit ca despre performanta n-o sa poata fi vorba din motive de lungime excesiva, as putea spune ca am o mobilitate impresionanta. Am 40 de ani. Sunt insa atat de imatura incat aproape ca mi-e rusine sa-i declar. De aratat, da, ii arat pe toti, desi, uneori, parca mai vad si zecimale pe-acolo. De scoala ce sa zic? Am o educatie eclectica, model toptan: Teologie, Litere, Cultura si Civilizatie Ebraica, Psiholingvistica. Babel ori foame. Sigur, arareori ma inteleg pe mine si cu mine, dar m-am lasat si de dramatizari. Cine sunt? Mama unei copile de 12 ani si jumatate pe care o cheama Rada. Cum sunt? Vie, deocamdata. Binecuvantata stare. Ce fac? Am trei caiete, unul acasa, unul la birou si unu-n geanta, pe care le scot cateodata aproape compulsiv pentru a nota, ilizibil, fara exceptie, cate o trecere de glont neincarnat prin cap. Apoi, ma enervez crunt, incercand sa descifrez ce naiba a scris din voia-i invariabil si mioritic-implacabil nastrusnica stiloul ala galben cu oranj, ca dau numai peste lectiuni incerte. Scriu de douazeci de ani, (ex)tragandu-ma sarguincios din publicistica precum darwinistii din maimuta.


anabarton.ro


Urmatoarele concerte

FOTO

CONTACT

Email

contact [at] steelborn.ro

Telefoane

Catalin GURAU - 0723.561.775

Robert MUNEAN - 0724.509.477